Marbella Spanje

Madrid

Rondreis Spanje M adrid is de hoofdstad en grootste stad van Spanje. De hoofdstad was Toledo tot 1561.

Waar ligt Madrid?

Madrid ligt in het midden van Spanje, in de Gemeenschap van Madrid. De Gemeenschap is een groot gebied dat zowel de stad als kleine steden en dorpen buiten de stad omvat. 7 miljoen mensen leven in de Gemeenschap. Meer dan 3 miljoen mensen wonen in de stad zelf. Het is de grootste stad van Spanje en, op 655 m op2100 vierkante meter boven de zeespiegel, de hoogste hoofdstad van een Europees land. Het is de derde grootste stad van de Europese Unie. Het heeft vier belangrijke Voetbalteams, Real Madrid, Atlético Madrid, Getafe en Rayo Vallecano.

Historie Madrid

Madrid werd geregeerd door de Romeinen uit de 2e eeuw. Na 711 na Christus werd het bezet door de Moren. In 1083 werd Spanje opnieuw geregeerd door Spanjaarden. Katholieke koningen regeerden het land. Tegen het midden van de 16e eeuw was het de hoofdstad van een heel groot rijk geworden. Spanje werd geregeerd door monarchen van het Huis van Habsburg, toen het Huis van Bourbon. Na de Spaanse burgeroorlog werd het tot het midden van de jaren zeventig geregeerd door een dictator, toen het een democratie werd.

Waarom is Madrid zo belangrijk

Omdat het de hoofdstad is, is Madrid de plek waar de monarch woont en ook waar de regering samenkomt. Madrid is het financiële centrum van Spanje. Veel grote bedrijven hebben daar hun hoofdkantoor. Hoewel het een moderne stad is, kan veel van zijn geschiedenis worden gezien en gevoeld als men door de straten en op de grote pleinen van de stad loopt. Er zijn prachtige parken, beroemde gebouwen, kunstgalerijen en concertzalen. De zomermaanden zijn erg heet en de wintermaanden zijn erg koud.

Beroemde gebouwen in Madrid.

Koninklijk paleis van Madrid Het koninklijk paleis van Spanje bevindt zich in Madrid. Het is een van de grootste paleizen in heel West-Europa. Maar de koning en zijn familie wonen daar niet meer; ze wonen in een kleiner paleis en gebruiken het koninklijk paleis alleen voor belangrijke evenementen, zoals het ontmoeten van andere koningen en andere officiële ceremonies. Men kan het Koninklijk Paleis binnengaan en meer te weten komen over de geschiedenis van de Spaanse monarchie.

Andere beroemde gebouwen zijn: het Prado-museum, de tempel van Debod, het Santiago Bernabeú-stadion en de zakenwijk Cuatro Torres.

Ligging

De regio Madrid heeft een vrij droog klimaat. De meeste regen valt in de herfst en de lente. De winters zijn koud omdat het zo hoog is en soms is er sneeuw. De zomers zijn heet. Vaak ligt de temperatuur in juli boven de 30 ° C (86 ° F) en kan vaak 40 ° C (104 ° F) bereiken. 'S Nachts is het veel koeler. Daarom slapen mensen 's middags als het te warm is om iets te doen. Dan komen ze 's avonds weer uit en eten ze vaak laat in de avond.

Terug naar boven