Rondreis Spanje

Rondreis Spanje

Rondreis Spanje B ergen bezoeken in Spanje. De bekendste bergketens zijn de Pyreneeën in het noorden en de Sierra Nevada in het zuiden. Als je van bergklimmen houdt moet je daar zeker naartoe gaan. Het binnenland van Spanje herken je vooral door het groen en heuvelachtige landschap. De eilandengroepen van de Balearen en de Canarische eilanden bieden ook mooie natuurgebieden. Ook de hoogste berg bevindt zich in Spanje op het eiland Tenerife. Vanaf de bergen kan je een fantastisch uitzicht bezichtigen. Het is zeker iets dat je voor jezelf moet gaan bekijken.

Actieve reizen Spanje

Spanje is een top vakantiebestemming voor een actieve natuurvakantie. Er zijn veel mogelijkheden onder anderen een skivakantie in de bergen van de Sierra Nevada en je kan dan ook je vakantie verlengen met een strandvakantie aan de Costa del Sol. De vakantiebestemming is voor jong en oud en zij kunnen actief zijn aan de stranden van de Spaanse costa’s een duik nemen, zeilen, watersport en surfen behoren tot de diverse mogelijkheden. In de Pyreneeën heb je volop mogelijkheden tot bergbeklimmen, canyoning, paragliden en skiën, terwijl je in de omliggende valleien ontspannen kan fietsen langs schilderachtige wijngaarden en pittoreske dorpjes.

Wandelen en fietsen in Spanje

Een echte natuurvakantie beleef je het best op de fiets of te voet. De zogenaamde Vías Verdes zijn paden over oude spoorwegen en ze hebben goede faciliteiten te bieden om daar te picknicken en te rusten. Door heel Spanje kan je verhuurbedrijven van mountainbikes en lokale toeristenbureaus vinden en ze bieden actieve excursies in de bergen en de natuur aan. Met name het noorden (de Pyreneeën en Navarra) en het zuiden (Andalusië, Extremadura en de zuidkust) zijn erg populaire bestemmingen voor een wandel of actieve natuurvakantie in Spanje.

Rondreis in Spanje

Spanje is een gemakkelijk en leuk land voor een rondreis want de mensen daar zijn kindvriendelijk, zeer behulpzaam, het eten is lekker en met weinig geld kan je al ver komen. Wanneer je zelf gaat rondrijden is een wegenkaart wel handig om op zak te hebben. Je kan natuurlijk ook met het vliegtuig gaan en daar vanuit een taxi nemen. Spanje is een populair vakantieland en wordt jaarlijks door meer dan honderd duizend mensen bezocht.

Natuurvakantie in Spanje boeken

Veel touroperators bieden voordelige last minutes naar Spanje, je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Het is wel een manier om een goedkope vakantie te boeken en er vervolgens zelf op uit te trekken met een huurauto. Er zijn dan ook veel mooie natuurgebieden die je in Spanje kan bezoeken zoals onder anderen natuurpark Somida in Austurië waar je beren, wolven, wilde zwijnen en herten kunt vinden. Het is ook een prachtig gebied om er te wandelen en gewoon te genieten van de natuur. Je kan ook het strand A Paraia Das Catedrais bezoeken en dat strand staat bekend om de geweldige stranden en het is daar zo spectaculair vanwege de gebogen rotsformaties waar je over kan lopen wanneer de zee op haar laagste punt is. Het strand wordt jaarlijks door duizenden mensen bezocht en is ook mooi om in de regen te aanschouwen.

Terug naar boven