Vakantie Spanje

Vakantie Spanje

placeholder N iet alleen is Spanje populair voor de mensen die van de zon houden. De Spaanse steden behoren tot de favoriete stedentripbestemmingen binnen Europa. Madrid en Barcelona staan al jaren bovenin de lijsten met best bezochte Europese steden. De afgelopen jaren zijn ook steden zoals Valencia, Sevilla, Malaga en Bilbao aanzienlijk populairder geworden om een paar dagen te winkelen, bezichtigen en genieten van de culinaire vertroetelingen die Spanje biedt. Voordelig vliegen kun je onder andere met Ryanair, Transavia en Vueling.

Barcelona

Als je van shoppen houdt is Barcelona de juiste plek om naartoe te gaan want deze stad is een echte winkelparadijs. Op de internationale lijst van beste winkelsteden staan Milaan, Parijs, Londen, Dubai en Tokio wel hoger op de lijst dan Barcelona, maar eerlijk gezegd is winkelen in Barcelona net zo leuk en blijft het natuurlijk een onderverdeelde mening. Je vindt ook in Barcelona de geijkte grote ketens zoals de warenhuizen van El Corte Ingl├ęs en modewinkels zoals Mango, Zara, Tommy Hilfiger en nog veel meer. Het mooie van Barcelona is dat er behalve de bekende merken nog zoveel leuke zelfstandige winkels zijn. Schoenen, antiek, design, mode, delicatessen. Alles is er volop te koop en dat is het leuke als je van verschillende stijlen houdt. In de nacht gaat het stadsleven dan ook door dus vervelen wordt hem niet.

Tenerife

Veel toeristen komen vooral naar Tenerife om dagenlang te genieten van de zon en de warmte. Het grootste deel van je vakantie spendeer je meestal aan het zwembad, op het strand of op het terras. Als je echt een strandliefhebber bent is Tenerife de juiste plek om te bezoeken. Tenerife is ook het grootste eiland van de Canarische eilanden. Als je meer van de actieve vakanties houdt kan je op Tenerife ook kiezen uit diverse wandelingen en fietstochten. Wanneer je wilt gaan wielrennen op Tenerife krijg je wel veel te maken met bochten. Op Tenerife is er dus veel te beleven en geen wonder dat er jaarlijks zoveel mensen naar het eiland vliegen om daar hun vakantie te vieren.

Mallorca

Een van de andere favoriete vakantiebestemmingen van Spanje is Mallorca. Mallorca is een ideale bestemming voor als je van zon, zee en het strand houdt en het is ook niet ver van huis. Je hebt er prachtige stranden en in het kustgebied zijn er meer dan genoeg uitgaansgelegenheden te vinden. Er zijn twee soorten toeristen die een bezoek brengen aan Mallorca. De eerste groep komt er puur voor om van de zon en de stranden te genieten. De tweede groep komt er naartoe om te fietsen of te wandelen. De laatste jaren is het eiland steeds populairder geworden als fietsvakantiebestemming. Als je door de binnenlanden van het eiland Mallorca heen rijdt kom je om de paar minuten wel een groep wielrenners tegen. Mallorca heeft ook meerdere alternatieven te bieden en tijdens je vakantie zijn er echt een aantal dingen die je niet gemist mag hebben. Een van de belangrijkste dringen is de hoofdstad Palma de Mallorca. Deze hoofdstad wordt vaak door de inwoners vergeleken met Barcelona.

Terug naar boven