Wonen in Spanje

Wonen in Spanje

wonen in spanje E migreren naar Spanje. Wanneer je naar Spanje wilt gaan emigreren moet je een goede planning maken van hoe je dat gaat regelen. Je moet informatie vinden over hoe je daar werk gaat zoeken en dat je dan ook de Spaanse taal gaat leren. Daarnaast is er ook een ruime selectie van koopwoningen in Spanje waar je naar kan kijken.

Werken in Spanje

Wanneer je een baan of stage hebt gevonden in Spanje vanuit Nederland is het belangrijk dat je van tevoren een NIE-nummer aanvraagt. Hieronder staan verschillende opties weergegeven: Om je in te schrijven bij een uitzendbureau heb je het volgende nodig:

Spaans leren

Wanneer je naar Spanje wilt gaan emigreren moet je ook de Spaanse taal beheren. Hiervoor kan je cursussen volgen zodat als je in Spanje bent gemakkelijker met ze kan communiceren. Je kan er lessen van volgen, maar je kan ook via het internet online de Spaanse taal oefenen.

Gewoontes in Spanje aanleren

Het is ook wel verstandig om de gewoontes in Spanje aan te leren. Zo begroeten de mensen in Spanje door elkaar twee kussen op de wang te geven. Wanneer je uit eten in Spanje gaat is het de gewoonte om steeds een toetje na het eten te nemen. Je hoeft je niet druk te maken dat het toetje een volledige gang is want de bij de Spanjaarden volstaat een koffie al genoeg als een toetje. Uiteraard kan u ook andere desserten krijgen. Vaak volstaat het om maar één dessert per tafel te bestellen, de porties in Spanje zijn namelijk groot genoeg om te delen. De mensen in Spanje hebben ook een heel ander levensritme dan in Nederland en de anderen West-Europeanen. Wanneer je op reis gaat naar Spanje is het verstandig om daar ook rekening mee te houden. Spanjaarden zullen ’s morgens vaak alleen maar ontbijten met een koffie en niet met eten. In Spanje loopt de in een keer door tot aan het middageten. De mensen in Spanje eten in de middag tussen twee en vier uur in en dat is ook het uur van de Na het middageten is het normaal om te praten over de namiddag die doorloopt tot het avondeten. In Nederland eten we dus vroeger dan dat ze in Spanje doen. Over het algemeen wordt er in de avond tussen negen uur en twaalf uur gegeten. Wanneer je naar een restaurant wilt gaan moet je hiermee rekening houden. Ze zullen daar namelijk meestal geen maaltijden serveren voor twee uur in de middag of negen uur in de avond.

Terug naar boven