Zuid Spanje

Kust van Zuid Spanje. De hele kustlijn van Zuid Spanje bestaat uit strand en kristalhelder zeewater. Aan de Costa del Sol die in Zuid Spanje ligt kan je de brede en ook bekende stranden zoals die van Marlbella en die van Torremolinos vinden. Er zijn ook veel stranden in Zuid Spanje die nog niet ontdekt zijn of niet echt bekend zoals zo’n strand die bij het authentieke vissersdorp Concil de la Frontera ligt. Dat is ook een echte aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie naar Zuid Spanje. De Costa's zijn uitermate geschikt om een leuke avond te hebben. De vele terrasjes en uitgaansgebieden zorgen voor een bruisend en leuk nachtleven. De meeste cultuur kan je vinden in de drie grote steden van Zuid Spanje en dat zijn Sevilla, Córdoba en Granada. In deze steden zijn veel historische monumenten te vinden.

Sevilla

Sevilla ligt in Zuid Spanje en is de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andaludië en van de provincie Sevilla zelf. Deze stad is ook de belangrijkst stad van Zuid Spanje, vooral op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. In 2013 telde deze stad 700.169 inwoners en in de agglomeratie Sevilla wonen er maar liefst 1.519.639 mensen. De gemeente Sevilla ligt aan de rivier Guadalquivir die voor niet al te grote zeeschepen bevaarbaar is tot de stad. Sevilla heeft het grootste historische centrum van Europa en je kan er veel bezienswaardigheden vinden zoals onder anderen de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, de Torre del Oro en het Alcázar. De Sevillaanse wijk Triana wordt ook beschouwd als geboorteplaats van de Spaanse dansstijl de flamingo.

zuid spanje

Córdoba

Córdaba ligt in Andalusië in het zuiden van Spanje. Deze stad is de hoofdstad van de provincie Córdaba en ligt op 122 meter boven het zeeniveau aan de rivier Guadalquivir en ook aan de voet van het gebergte genaamd Sierra Morena. In 2005 rekende ze het aantal inwoners met 321.165 inwoners waarmee het de derde stad van Andalusië is. De temperatuur stijgt elk jaar boven de 35 graden en is daarmee de warmste stad van Europa. Córdaba heeft ook veel te bieden en is zeker een stad om te bezoeken en daar een leuke tijd van te maken.

Granada

Granada ligt in het zuidoosten van Spanje en is een stad en gemeente in Andulsië . De stad heeft maar liefst 236.982 inwoners en is daarmee de vierde stad van Andalusië na Sevilla, Málaga en Córdaba. Granada ligt op 738 meter hoogte boven zeeniveau, aan de voet van het gebergte Sierra Nevada. Deze stad was ook eeuwen geleden de hoofdstad van de Taifa Granada en het koninkrijk Granada. In deze stad kan je een van de beroemdste monumenten van Spanje bezichten en dat is het Alhambra, een gigantisch historisch paleis vol met overblijfselen van de katholieke en Moorse cultuur. Deze oude stad is een van de best bewaarde voorbeelden van de Almohaden stadsplanning. Voor de rest staat Granada bekend om de bekende universiteit genaamd de Universidad de Granada en een bijbehorend nachtleven. De stad is dan ook een van de belangrijkste Spaanse studentensteden.